Activiteiten

 

Het hele jaar door worden er tal van activiteiten georganiseerd. De grote activiteiten worden vaak voor alle leden en soms zelfs voor niet-leden georganiseerd. Tussendoor doen de groepen apart natuurlijk iedere maand van allerlei leuke dingen. Hieronder de kalender en wat meer informatie over de bekendste activiteiten die ieder jaar weer terugkomen. 

ActiviteitDatumTijd
Carnavalsbalvrijdagavond, één week voor carnavaln.n.t.b
Heitje voor Karweitjemei/juni
Kamphemelvaartsweekend
Expeditie Kleppiesonjuni 20219:00 - 15:00
Sint Maarten11 nov 2020 18:00 - 19:30
Spooktocht
voor de jeugd van 10 t/m 15 jaar, ook niet leden zijn welkom. Mits opgegeven
november 202019:30 - 22:00
Kerstbomenverkoop op het kerkpleindecember 20209:00 - 14:00

Expeditie Kleppieson (Zeskamp)

De jaarlijkse zeskamp wordt 1 x in de 2 jaar gehouden rond het 3de weekend van juni. Inmiddels is het zeskamp alleen nog voor de jeugd, maar niet alleen voor de jeugdleden van Jong Nederland! Nee Expeditie Kleppieson is voor alle kinderen uit Someren-Heide en een vriendje of vriendinnetje (introducé) is ook van harte welkom. Alle spellen op het grote veld bieden een kleurrijke aanblik, van stormbaan tot vliegend tapijt, niets is te gek tijdens Expeditie Kleppieson. De jeugd is ieder jaar weer erg enthousiast en bij mooi weer komen veel ouders naar de Kraaiendijk om alle kinderen aan te moedigen bij de leuke en actieve spellen.

Heitje voor Karweitje

´t Heitje bestaat al jaren niet meer, maar in de Hei hebben we nog jaarlijks ons Heitje voor ´n Karweitje. Onze leden komen aan de deur en hopen dat de inwoners van de Hei ´n karweitje voor ze hebben. Glas naar de glasbak brengen, een brief posten, de stoep vegen, planten water geven, etc. etc. zijn de karweitjes waar onze jeugd ´n heitje mee wil verdienen. Onze Maxioren komen met hun leiding aan de deur, de Junioren en Senioren komen zelf in groepjes. Alle leden zijn herkenbaar aan hun JN-button en een spaarpot. Heeft u een Karweitje voor ´n Heitje? Jaarlijks wordt de opbrengst besteedt aan nieuwe spelmaterialen voor onze leden.

Carnavalsbal

Voor alle kinderen uit de gemeente Someren wordt er jaarlijks een carnavalsbal  georganiseerd door Jong Nederland en SVSH en Dakos. De jeugdprins(es) is ook van de partij. Het is een avondvullend programma voor kinderen vanaf 4 jaar t/m 15 jaar.  Introducées zijn welkom. De avond is, tegen betaling van een klein bedrag aan entree, geheel verzorgd. Het toezicht wordt door de organiserende verenigingen geregeld.

Kamp

Vanaf donderdag t/m zondag met Hemelvaart is ieder jaar het grote Kamp van Jong Nederland. Onze kampcommissie gaat jaarlijks op zoek naar een geschikte locatie waar we met z’n allen kunnen bivakkeren. Inschrijven voor kamp kan alleen op de inschrijfavond en de kosten moeten hier ook direct contant voldaan worden. De minioren gaan nog niet mee, maar zij mogen wel één dagje op bezoek komen om alvast de sfeer te proeven! Jaarlijks wordt aan het kamp een thema gekoppeld en dit loopt als een rode draad door de hele week. Het kamp kent ook zo z’n tradities: één dag wordt er gezwommen, een dorps of bosspel, er wordt geoefend voor het optreden tijdens het kampvuur, iedere groep mag minimaal één keer afwassen… Al met al 1 groot feest waar iedereen dan ook ieder jaar weer naar uit kijkt!

Sint Maarten

Op 11 november wordt ieder jaar Sint Maarten gevierd. Sint Maarten is de Patroonheilige van Jong Nederland. Wij vieren Sint Maarten met een lampionnenoptocht met zelf gemaakte lampionnen. Om 18.00 uur wordt gestart bij “de Klepper” en trekt de optocht door de straten van Someren-Heide. Het mooie van deze activiteit is dat menig inwoner van de Hei de tuin versiert met lampionnen en pompoenen. Na afloop van de tocht, waaraan iedere inwoner van Someren-Heide mag deelnemen, staat in “de Klepper” koffie, thee en ranja klaar. Ook bij slecht weer gaat Sint Maarten gewoon door, de lampionnenoptocht kan worden afgelast, maar de koffie, thee en ranja staat voor iedereen klaar!

Kerstbomenverkoop

Elk zaterdag na Sinterklaas worden kerstbomen verkocht door Jong Nederland, zo kunnen we onze clubkas een beetje spekken. We verkopen verschillende soorten kerstbomen in diverse hoogten. Het is mogelijk de boom thuis te laten bezorgen. Verkoop is van 9:00-14:00 uur. U kunt ons en de kerstbomen vinden op het kerkplein, waar u zelf de mooiste boom kunt uitkiezen.